Welcome to

Akolorfulliving

Home / My style / Baby it’s cold outside

Baby it’s cold outside

Som de flesta redan märkt fick vi efter många om och men till slut lite snö och kyla lagom till det nya året. Det är så intressant det här med vädret i Sverige (ett av våra största samtalsämnen) – under majoriteten av året klagar vi på mörker och kyla och att sommaren aldrig kommer (för den gör ju faktiskt aldrig det) för att lagom till senhösten börja längta efter vintern (som aldrig heller behagar att komma). Om inte annat så borde vi ha vant oss vid det här laget, jag minns inte riktigt när vi hade en riktig vinter med snö och allt vad det innebär (eller en riktig sommar för den delen) och om man inte riktigt har förstått det här med klimathotet och alla diskussioner kring det så är väl det svenska vädret ett perfekt exempel. 

MEN vet ni vad, blir det så att vi inom en snar framtid närmar oss en ny istid i Sverige – misströsta ej! Kodjos familj har nämligen hus i Ghana – ett som är stort nog för såväl hela vår familj och ett par till. Så krisar det – holla at us – vi kan ta emot en hel del svenska klimatflyktingar! Och vi lovar – vi kommer inte slänga varken jams eller kassawa (Google it) på er när ni kommer! 

Men det var inte riktigt Ghana som det här inlägget skulle handla om utan något mer i-landsrelaterat – närmare bestämt mellandagsrean och vart man kan fynda snygga vinterjackor nu när det är så kallt som det är! (Och ja det lär bli både ljummet och regnigt inom en väldigt snar framtid, läs imorgon, men vi har ju alltid nästa år!)

Min variant kommer från Zara och har ett skönt pälsfoder som håller en varm (överallt utom i ärmarna) och är köpt för några år sedan. Men det finns riktigt snygga kap därute i kedjorna även i år!

    
   
Dessa kommer även de från Zara:   

   
Själv är jag min härkomst trogen och är en sucker för päls (fusk) så har precis fått hem ovan modell från Zara och måste säga att jag är sjukt nöjd med kvaliteten – går nästan att missta för en riktig (om man är en pälsrookie dvs).

Mango har också en hel del snyggt till bra priser:   

    
 
Denna är från Topshop: 

Eller varför inte en lite lyxigare variant från Filippa K:
  


Håll er varma där ute så länge och glöm inte – 2080 – då är det Ghana som gäller! 😉 

PS. Gott Nytt År!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: