Welcome to

Akolorfulliving

Home / Life / It’s a girl thing 

It’s a girl thing 

I fredags fick vi reda på könet på vår nya bebis och det blir en flicka den här gången! Vi är sjukt glada över det faktumet även om vi inte förväntat oss något eller ens vågat hoppas på en flicka. Kodjos sida av familjen har ju en tendens att föröka sig i manliga kön och när Zion visade sig vara ännu en pojke kände vi nog att det var kört även för vår del. Båda gick dock ändå runt och höll tummarna lite grann i hemlighet men jag hade mentalt förberett mig på att det skulle vara en till pojke. Jag ville inte känna någon som helst besvikelse, det är ju mitt barn vilken form det än kommer i, det viktigaste är ju att det är friskt. 

Barnmorskan tog lite väl lång tid på sig med att mäta allt som skulle mätas och även om hon redan i början hade sagt att det såg ut som en flicka lät hon inte säker. Jag ville fråga igen för att dubbelkolla men kände mig samtidigt lite orolig över att något annat skulle vara fel eftersom det tog så lång tid och där sitter jag och ältar kön. Hon var dessutom inte sådär glad och sprudlande som den vi brukar gå till vanligtvis är, ni vet den där typen av  människor som helt enkelt har en tendens att smitta av sig sin positiva energi, den vi hade i fredags var nog motsatsen till det, hon var mest tyst och såg bekymrad ut, vilket gjorde att det inte var det roligaste ultraljudet jag varit på. 

Men vi ska iallafall få en tjej! En tjej! Det är sjukt hur glada vi blev över det faktumet! Det känns lite roligare på något sätt, och lite mer speciellt. För nu blir det något helt nytt, jag menar även för Kodjo som har hur många blöjbytarpoäng som helst – men på pojkar! Jag tror inte han har koll på hur man torkar en tjejrumpa även om han säger att han har det – så där kan jag nog lära honom ett och annat. Sen är jag lite orolig över att hon kommer att vara en jobbigt envis och bossig typ, vet inte riktigt vart jag fått det ifrån (…) men man har ju hört nånstans att tjejer är jobbigare. Och även om jag står fast vid att allt blir vad man gör det till och att man bara ska utgå från sin egen erfarenhet och aldrig någon annans så känner jag lite av en bävan inför att ta mig an ännu en personlighet. Zion blir ju busigare för varje dag som går (vet inte vart han får det ifrån heller) och jag har en vag känsla av att this is going to be a bumpy ride! 

Vi är iallafall sjukt glada som sagt! Och inte bara vi, nyheten togs emot med både jubel och tårar inom familjen. Med all respekt så är vi nog (nu när chocken över att vi faktiskt ska ha ett till barn så tätt inpå lagt sig) mest glada över det faktum att vi ens kan få barn. Det är så många där ute som kämpar och hoppas och vi önskar inget annat än att de som så gärna vill ska kunna få precis det de önskar <3

  

2 thoughts on “It’s a girl thing ”
 1. 2 barnsmor January 2, 2016 on 10:24 pm Reply

  Jag förstår din känsla gällande envis och bossig tjej då jag själv lever med en underbar trotsig treårsflicka ?

  Barn är individer och jag tvivlar inte en sekund på att min son på 1,5 år kommer att bli lika bossig, märker tendenser redan nu ?

  Man får se det som att de är starka och trygga individer samt att man får välja sina strider.

  Ex brukar jag bestämma mig innan vi åker till affären om jag orkar argumentera, känner jag att jag inte gör det och dottern vill ha kakor säger jag ja på en gång istället för att hon ska få tjata och sedan få som hon vill.
  Det var endel strider i början men nu börjar hon förstå att tjat inte lönar sig.

  Det kommer att bli tokbra med en av varje kön, tänk vad roligt de kommer att ha tillsammans.
  Zion kommer ju bli hennes stora idol ?

  • olgaakolor January 5, 2016 on 10:37 pm Reply

   Åh ja jag tror det kommer bli hur kul som helst även om det lär bli en utmaning! Jag är lite trotsig av mig så för varje person som säger att det kommer bli en berg och dal-bana med två barn och att det är så mycket tuffare än med en så blir jag än mer fast besluten att det kommer gå hur bra som helst! Första halvåret känns ju som en piece of cake. Sen får de bli bästisar, vi får indoktrinera zion till att tänka att det är hans bebis som han måste ta hand om! Ser mer och mer fram emot det ju närmare vi kommer dagen! Tack för kommentaren, blir peppad av sånt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: