Welcome to

Akolorfulliving

Home / Food / Life changes

Life changes

Jag har hört många föräldrar prata om hur livet förändras när man får barn och jag måste säga att de flesta säljer inte in det här särskilt bra. Jag tänker bara på alla gånger som jag hört mina singelkompisar eller bekanta förfäras över allt de hört vad gäller sömnbrist, snorkråkor, spyor, bajsblöjor, kolik, hejdå till frihet och egentid, trötthet, gnäll, gråt, skrik, vab etc etc. Det är med andra ord inte en jättepositiv bild man som icke-förälder får av det här med föräldraskap. Och nej, jag ska inte ljuga eller försköna den där bilden, allt det där jag listade ovan förekommer, allt det och lite till. Och ja, det är jobbigt, och man vill kanske ibland med jämna mellanrum lägga sig i en hög på golvet och lipa eller kanske rent av självdö. Men vet ni vad – precis som med allt annat så blir det i slutändan vad man gör det till. De flesta klarar det mesta av det där och det kommer ju hundra tusentals positiva saker med att vara mamma eller pappa åt en liten människa. Varför inte lyfta fram de sakerna istället?

Till exempel blir allt så mycket roligare! Bara en sån sak som att komma hem från jobbet och mötas av små glädjeskutt vid dörren. Att skratta. Att leka. Att bada. Julen! Alltså julen! Hur mycket roligare är inte det att se fram emot något man hela sitt vuxenliv egentligen tyckt vart lite jobbigt – snö! Men nu, nu kan man plötsligt åka pulka igen! Kom igen, ni vet att ni vill! Och inte bara det – en extra födelsedag att fira! Se små fingrar riva upp små paket! Läsa böcker! Promenera runt på stan och sjunga högt utan att folk tycker man är konstig. Såna saker!

En annan sak är att man faktiskt mitt i all stress och hets ändå tar sig tid att njuta av saker på ett helt annat sätt. För ok, man kanske inte kan njuta lika mycket av att sitta på toa länge, ni vet riktigt länge, och med stängd dörr! Nej det blir lite av en lyx ska jag faktiskt erkänna. Något man kan unna sig ibland.

Men ta en sån sak som att jag aldrig tog mig tid att sätta mig ner och äta frukost förut. Stressade alltid runt och hade en miljard andra saker för mig på morgnarna trots att jag inte hade barn. Bytte om femtio gånger kanske vad vet jag. Frukost var iallafall aldrig en prio. Men nu – nu när en annan liten människa är prio och måste få i sig bra med mat på morgonen för att ha en fungerande dag – nu måste även jag sätta mig ner. Främst för att förse denna lilla människa med mat. Men under tiden även äta själv. För vi vet ju alla att det inte tar 5 min att skövla in gröt i en liten mun. Och den halvtimmen han tar på sig att faktiskt få i sig något räcker gott och väl för mig att äta, prata, skratta, kanske läsa lite. Ta mig lite tid. För mig. Och oss. Och det har faktiskt blivit den bästa stunden på min dag. Frukosten. 

Så visst förändras livet när man får barn! I mångt och mycket till det bättre. Och allt det andra vi går runt och gnäller om – vi är många som klarade de där dagarna när man varit ute och festat hela natten och kom hem 6 på morgonen för att sen åka och jobba vid 8 – vi klarar det här! xx

Life changes when you have kids. I’ve noticed that a lot of parents out there choose to pin point all the negative instead of the positive. How many of us complain about the sleepless nights, the shitty diapers, the vomit, the snotty noses, the crying and the screaming and everything in between. And I’m not gonna lie – all of that exists and then some. And yes it’s hard, and you may wanna lie down and cry or perhaps even just die a little occasionally. But you’ll get through it. So why not talk about all the poisitive things that come with kids instead?

Like all the fun stuff. The laughing. Goofing around. Playing. Christmas! Omg Christmas! How fun is Christmas now. And snow! That thing that most of us during our grown up life thought was a bit annoying, cold and wet. But now – how fun is snow all of a sudden?! Coming home from work. To little feet hurrying to meet you at the door. All of that. And then some.

Like having breakfast. I never took the time to have breakfast before. Was always running around doing a million other things that I thought were more important. Like changing outfits 50 times I don’t know. But now, now that there’s someone else that is the most important and that needs to get food in his belly to function the rest of the day – now I have the time to sit down and have some breakfast myself. Cause we all know that it doesn’t take 5 minutes to feed a little one and during that half hour that it takes – I have th time to eat, drink coffee, talk, laugh, maybe read a little. And that has become the best part of my day. Breakfast. 

So yes, life changes when you have kids. But let’s talk more about the positive ways in which it does. Cause we are many that survived the days when we were out partying all night and came home at 6 in the morning just to get up and go to work at 8. We did that. We can do this! xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: