Welcome to

Akolorfulliving

Home / Life / End of last week and the beginning of this one

End of last week and the beginning of this one

Slutet på förra veckan var helt fantastisk samtidigt som det markerade slutet på en era – mitt underbara år som mammaledig! Idag var nämligen min första dag tillbaka på kontoret, känslorna kring detta berättar jag nog mer om i ett separat inlägg senare (som kanske några av er som själva av någon anledning varit borta från jobbet under en längre period kan det vara lite blandade känslor inför att komma tillbaka, så även för mig).

Men låt oss spola tillbaka till de sista dagarna på veckan som gått. Jag var äntligen färdig med Zions inskolning på förskolan (jag skriver jag nu för att även om jag och Kodjo delade lika på dagarna den första veckan så jobbade han en del förra veckan och då var det mig som inskolningen föll på). Inskolningen är även den en helt egen och separat historia men sammanfattningsvis kände jag mig lite som förskolefröknarnas förlängda arm i början på förra veckan. Jag fick vara med i allt vad det innebar, torkade näsor, tröstade gråtande barn, läste sagor, lyssnade tålmodigt på nästan obegripliga historier om julen och lego och hundar som hette Rufus etc, var med på luncherna, lekte i sandlådor, byggde slott och en massa massa mer. Detta med alla andra barn medan Zion glatt kröp runt och fullständigt sket i mig. Så när jag äntligen fick L Ä M N A honom där på onsdag var det sjukt skönt. Och det gick superbra!

Så de sista dagarna på veckan hade jag en hel del tid till övers att ägna mig åt egna aktiviteter. Ett par timmar iallafall. Min födelsedag på torsdagen började med att Kodjo som fortfarande var hemma tog Zion och gav mig lite sovmorgon. Jag fick pannkaksfrukost och hudvårdsprodukter i present av Zion (självklart inhandlade med ett mindre ekonomiskt bidrag från hans pappa som han säkerligen sen kommer att behöva betala tillbaka). Efter att Kodjo åkt iväg för att vara borta hela dagen plingade det på dörren och en kompis stod där och sjöng med en klase ballonger. Så jävla fint av henne att köra hela vägen från andra sidan stan en torsdagmorgon innan jobb så jag finner nästan inga ord. Efter att ha lämnat av Zion så åkte jag iväg för att luncha med en annan kompis och fick ett superfint Marc by Marc Jacobs armband i present. Hämtade upp Zion kl 13 (han hade ätit hamburgare som var utsmetade över hela tröjan) åkte jag in till stan och träffade ännu en kompis på NK för blommor och fika.


  
Kodjo kom hem senare på eftermiddagen och på kvällen hade vi bokat bord för middag på Oyster Bar. Det var gott med lite skaldjur och inte heller ett så pretto ställe utan väldigt avslappnat. Då fick jag även klockan jag hade önskat mig i present. Känns som att jag hade tjatat så mycket om den att det inte gick att missa vad jag ville ha.

Dagen efter skulle jag hämta upp min nya bil och det satte verkligen pricken över i:et på födelsedagsveckan. Nu vill jag bara poängtera att jag inte alls gått och köpt mig en sprillans ny bil för ett par hundra tusen utan jag leasar en då min tjänst kräver bil och leasing är ett för mig rätt bekvämt alternativ till att slippa köpa, sälja, försäkra och allt vad det innebär.


På fredagen fick jag in ett välbehövt träningspass och på kvällen hade jag bokat in en middag med alla kompisar. Vi var 15 tjejer som möttes upp och åt på Jamies Italian. Låt mig ta ett par rader till att berätta om dessa tjejer. Först och främst är jag så lyckligt lottad som har de här människorna i mitt liv. Inte nog med att de är psykologer, jurister, chefer, lärare och mycket mer så har varenda en ett hjärta av guld. Kodjo har en hel del barndomsvänner från Vallentuna och några av deras tjejer/fruar är numer bland mina närmaste vänner, några av dem har själva varit kompisar med Kodjo sen barnsben. Men sen har jag faktiskt kompisar som jag skaffat på egen hand också, som jag känt olika länge, under olika perioder av mitt liv och som alltid finns där, gör mig glad, får mig att skratta och mycket mer.


  
  

Efter en rätt lång middag som tog slut runt halv tolv snåret gjorde vi ett gemensamt försök till någon form av utgång. Vi hamnade efter mångt och mycket (eller som några utav oss skulle kalla för en barrunda) på Nosh & Chow, det tappades folk på vägen men några tappra själar var kvar till strax efter två. Några ännu tapprare själar fortsatte självmant eller motvilligt vidare. Vad som hände med dem vet jag faktiskt inte så mycket om, jag kan bara spekulera.

På söndag träffade jag ännu en vän och tidigare kollega för brunch på Sirap. Det vattnas fortfarande i min mun när jag tänker på de där pannkakorna.

Resten av dagen umgicks vi med Kodjos familj och kvällen gick åt till att skriva på min uppgift till dagens skrivkurs.

Idag var en sjukt lång dag, den längsta dagen på hela mitt år. Första dagen tillbaka på jobbet, en kort stund hemma med mina två och en snabb middag innan färd in till stan och näst sista gången på min skrivkurs. Jag kom hem för ett par timmar sen och tänkte att om jag inte skriver det här nu kommer jag aldrig att göra det. Så here you go.

Hoppas att ni alla haft en grym start på veckan! Xx

I had a fun end to last week with birthday celebrations, dinner and my closest friends. It was also an end to my year of maternity leave as today was my first day back at the office. I’ll tell you more about the feeling of going back to work after such a long leave in a later post. There is a lot to say. Last week was so much fun though and I hope that some of the lousy iPhone photos can portray that. I’ve had the longest day today with work and only being home for an hour before getting in the car and going to my evening writing class for 3 hours so I don’t have the energy to translate the whole post to English. Sorry about that. Hope you all had a great Monday! xx


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: