Welcome to

Akolorfulliving

Home / Life / Birthdays

Birthdays

Jag är som känt en sucker för födelsedagar, speciellt min egen. Jag skyller detta på min uppväxt där jag som ensamt barn blev överröst med presenter, tårta och allt, men även på min ryska påbrå – ni som känner någon som är ryss eller själva är det vet att i Ryssland firar man A L L T. Utöver påsken, julen, Nyårsafton, alla seger i diverse krig ni vet (ni som vet ni vet) så har i princip varje yrkesgrupp sin egen dag att fira (polisens dag, lärarnas dag, städarnas dag etc), namnsdagar firas i samma anda som födelsedagar, ja ni fattar, varje ursäkt för att fira är godtagbar och allt detta sänds i nationell teve gärna i form av någon konsert med kända namn som alla tävlar om vem som kan ha glittrigast outfit.

Därmed (eller därav) älskar jag födelsedagar, men även dagar som kanelbullens dag (ännu bättre är kanske semlans), cinqo de mayo, Thanksgiving, 4th of July, ja allt där man får chansen att fira något. Jag är väl medveten om att jag i allafall i min vänskapskrets är rätt ensam om detta men jag blir verkligen som ett litet barn när min födelsedag närmar sig. Så till den grad att jag för ett par år sedan (tillsammans med en vän som har samma faibless för b-days) myntade begreppet Birthdayweek. För att en dag räcker liksom inte. Man vill ju dra ut på det. Men även för att man ibland inte lyckas fira med alla sina nära och kära på en och samma dag under denna vecka utan måste dela upp det i en kavalkad av små tillställningar. Oftast spenderas självaste dagen med Kodjo (till hans glädje såväl som förtret misstänker jag). Någon dag senare eller strax innan är det middag med mamma och pappa och ett antal vodka shots på det (de senaste gångerna har det varit stackars Kodjo som fått dra dessa då jag varit gravid eller ammat, så även i år). Och sedan den obligatoriska middagen/festen/utgången med tjejerna. Vilken jag missade förra året men hade tänkt ta igen med råge i år, barnvakt, klackar, läppstift, fylla, you name it…ja fram tills vi fick reda på vårt lilla nya liv som växer och därmed faller iallafall fyllan bort även i år. Allt det andra ska jag nog se till att lyckas med.

Inte nog med det är jag en fast believer på att faktiskt berätta för folk vad man önskar sig i present. Om ens närmaste krets ändå ska lägga pengar på presenter så kan det väl vara sånt som man verkligen vill ha men av någon anledning inte köper sig själv? Plus att jag är rätt jobbig att köpa presenter till (fråga Kodjo) så då är det lika bra med direktiv. Kodjo hatar dessa direktiv (säger han men i ärlighetens namn tror jag ändå att någon som alltid ALLTID är ute i sista sekund läs samma dag kanske t o m någon timme innan för att köpa en present ändå tycker att det är rätt skönt att veta exakt vad och vart). Så han får en lista varje år. Även till jul, ibland årsdagar och andra viktiga tillfällen i livet.

Eftersom min birthdayweek närmar sig med stormsteg (dvs inträffar redan nästa vecka) delar jag med mig av årets lista här.

dwklocka       classic_sheffield_36_mm_rose_gold_2_myconfashionsclassic_sheffield_36_mm_rose_gold_3_racquel_natasha1. Denna klocka från Daniel Wellington. Perfekt, enkel med svart läderrem och gulddetaljer.

rizzoskor rizzoskor22. Dessa skor från Rizzo. Känns som ett perfekt par både för höst och vinter, bra sula och klackhöjd.

softpinknude raspberry red3. Ett nytt läppstift från YSL (älskar dessa läppstift som håller en hel dag och inte smetar ut sig) i färgerna Soft Pink Nude eller Raspberry Red.

kofta TH-15-33-MI-38_5_301101 TH-15-33-MI-36_5_3011014. En mysig tröja i någon härlig dovt pastellig färg, ljusgrå, dimrosa eller liknande, dessa från &Other Stories.

marmorbrickor_2 marmorbricka_5152d42b9606ee796a56231b

5. Nej, jag har faktiskt ingen och Kodjo skulle aldrig komma på tanken att köpa mig en eller stampa hårt med foten i golvet (han brukar göra det ibland, nej ok men det känns som att han vill) om jag köpte en själv. Men vi har precis gjort om lite i vår bokhylla och behöver lite prydnadsgrejer, tänker att en marmorbricka skulle passa rätt fint.

I absolutely love birthdays, most of all my own. Hell, I love any reason to celebrate – Cinqo de Mayo, Fourth of July, Thanksgiving, Cinnamonbun Day, whatever the reason might be, I’m there! I blame it on my lonely child upbringing but also on my Russian heritage (if you know a Russian or if you are one you know they’ll celebrate just about anything). A couple of years ago I discovered that a day is not nearly enough, partly because you can’t always gather the people you love to celebrate on one single day, so I introduced the concept of Birthday week into our family. I get childishly excited around this time of year, I know alot of people don’t share this passion for birthdays with me but I just adore them. Also, right in time for each birthday (or Christmas, Easter or any other holiday where sharing is caring) I give my hubby a list of presents. He claims he hates my list, but I bet that someone that always, without exceptions, leaves the gift shopping til the very last minute, secretly appreciates getting some directions on what to get and where to get it. So as my birthday week is fast approaching (next week woohoo) here is my birthday wishlist.

One thought on “Birthdays”
  1. Kodjo October 22, 2015 on 8:45 pm Reply

    Marmorbricka??????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: