Welcome to

Akolorfulliving

Home / Life / The new little

The new little

Vi har precis delat med oss av vår nya lilla stora hemlighet till världen. Och det har varit många känslor. Mycket kärlek. En massa pirr. Glädje. Men även lite ångest. En stor dos panik. Och lite mer ångest kring den där paniken. 

Missförstå mig inte nu, vi är lyckligt lottade som blivit tilldelade äran att få vara föräldrar åt inte bara en utan två små underbara. Vi ville ha en stor familj, jag pratade till och med om 5 barn för någon månad sen. 5!!! Och nu får jag panik av tanken på att vara mamma åt 2. För det har gått så sjukt snabbt. Zion är min lilla buddy, min bff, vi gör allt ihop, allt. Och nu ska det komma en till. Som kanske tar det ifrån oss. Eller en del av det iallafall. Och jag har ingen aning om hur man älskar två. Eller fler. Precis lika mycket. Finns det plats för mer kärlek? 

Vi ville ha en stor familj. Om ett par år. När han var tre kanske, hade lärt sig att gå på pottan själv och sånt som treåringar kan ni vet. Men det hände nu istället. Och återigen bevisar livet att det skiter i vad man planerat. Det blir lite som det blir och man får utgå från det och vara glad. Så snart är vi en familj på fyra, med två barn under två år (det ska tydligen finnas en klubb specifikt för oss). Och vet ni vad. Vi har hört allt det där. Hur det är en större omställning att gå från en till två än från noll till en eller två till tre. Hur allt kommer att bli kaos. “Kaos” var det nån som sa med uppspärrade ögon. Men det är ok. För vi är också två. Och vi är större än dom. Så vi fixar det där. Vi klarar oss. Vi måste bara andas igenom det här. Hela vägen igenom ännu en förlossning. Förstår ni. Förlossning. Panik.

Men det är ok. Det är ok att jag inte hunnit dricka tillräckligt med vin för att jag har ammat fram tills nu. Det är ok att jag inte har fått feströka mer än ett par lyckliga gånger under de senaste två åren. Det är ok att jag precis kommit i mitt livs form och måste börja om den resan från scratch om sisådär ett år. Det är ok att jag inte kommer få sova ut på typ 2 år eller mer. Det är ok att det här händer när jag precis ska börja jobba igen om två veckor och bara hinner jobba i 6 månader. Allt det där är helt ok. 

Det är mer än ok. För vi är lyckligt lottade att ens kunna få barn. Punkt. Det finns inte mer att säga där. Och allt det andra löser sig. Vi är lyckliga. Och vi älskar varandra. Alla tre. Nummer fyra är så välkommen. Och om det är en tjej…då kanske vi är klara där. 5?! Hur tänkte jag där…

We just shared the news. A bit chocked (but happy of course) at the moment since this wasn’t at all planned. But we are so blessed. We love each other. All three of us. And the new little is so welcome. If it’s a girl we might stop right there. Can’t believe I was saying I wanted 5 kids a while back. What was I thinking! 

19 thoughts on “The new little”
 1. 2 barnsmor October 20, 2015 on 12:09 pm Reply

  Förstår precis dina tankar, har 1 år och 7 månader mellan mina. Det är helt underbart att se hur mycket utbyte de har av varandra. Det var svårt i början å man kände inte att man räckte till men det är helt klart värt det.

  Lika bra att ta alla sömnlösa nätter och blöjbyten när man ändå är inne i det. ?

  • olgaakolor October 20, 2015 on 12:13 pm Reply

   Det är faktiskt just det jag tänker är så bra med det här – att han kommer att få en liten kompis. Jag har ju själv inga syskon därav är det ännu svårare för mig att förstå det bandet eller att man kan älska fler barn lika mycket. Alla säger att man älskar på olika sätt. Det blir bra. Kom bara som en chock och mycket av det jag tänkt är nog väldigt omoget men så är det väl när man är rädd för något, man är inte så rationell. Behöver nog smälta det bara 🙂 tack för din kommentar!

 2. Jenny October 20, 2015 on 12:16 pm Reply

  Det kommer att gå fint! Kaos kommer i alla former och vid alla möjliga och omöjliga tillfällen, oavsett antal barn ?? så njut! Stort grattis till hela familjen ?????

  • olgaakolor October 20, 2015 on 12:19 pm Reply

   Tack Jenny! ☺️?

 3. Camilla October 20, 2015 on 12:28 pm Reply

  Det skiljer 14 månader mellan mina. Jag har nyligen skolat in lillebror på dagis, och först nu har jag börjat landa lite. Det är tufft som fan med två små, men oj vad underbart det är att se mina pojkar leka tillsammans.. Det är är det bästa jag gjort i mitt liv!

  • olgaakolor October 20, 2015 on 2:57 pm Reply

   Zion skolas in nu, vilket nog kommer att vara rätt skönt längre fram när nummer två kommer! Jag tror det är det bästa med allt det här – att de kommer att vara så nära i ålder och kunna leka ihop! Tack Camilla 🙂

 4. Linda October 20, 2015 on 1:51 pm Reply

  Jag förstår din ångest och reagerade precis likadant. Du är modig och stark som vågar sätta ord på det många känner. Men tänk såhär. Det finaste du kan ge ditt barn är ett syskon, en bästa vän livet ut. Ni berikar bara livet med ännu mera kärlek och lycka. När jag ser hur mina barn leker med varandra och tar hand om varandra känns det som att hjärtat ska stanna. Det kommer att bli jättebra?

  • olgaakolor October 20, 2015 on 3:00 pm Reply

   Tänker precis så, har inga syskon själv så det är nog det finaste med allt det här – att kunna ge min son ett. Har samtidigt känt mig lite ledsen för Zions skull att han inte kommer att få ha oss för sig själv längre utan måste dela med sig! Men det kommer att bli bra och vi ser fram emot att se vad det blir för liten människa! Tack för dina fina ord Linda!

 5. Camilla October 20, 2015 on 3:18 pm Reply

  Jag kände verkligen precis så som du..Man är ju hormonell när man är gravid. :-). Jag hade råångest över att vår lilla trio skulle splittras, men man skapar ett nytt nu! Nu är vi The fantastic four istället och ett tredje barn skulle kännas hur konstigt som helst! Och nu blir det ännu roligare med egentid för nu anstränger man sig lite för att barnet verkligen ska få kul. Jag tog ut min 3-åring på date i söndags..dinner and a movie..Och fika på det..Det var en hit! Och vi hade verkligen kul! Så slappna av! Allt nytt är skrämmande, men snart blir det också vardag. Kanske inte i början när lillen är nyanländ, men det växer fram..när lillebror var runt 4-5 månader DÅ först hade vi etablerat ett nytt nu.. Så stressa inte fram något. Det kommer så småningom.. Kram från mig

  • olgaakolor October 20, 2015 on 7:05 pm Reply

   ☺️ tack! Kram

 6. Malin October 20, 2015 on 3:39 pm Reply

  Har en syster som är 1 år och 5 månader yngre än mig och det finns inget jag värderar högre än våran relation. Det är underbart med syskon i samma ålder. Det har alltid varit och kommer alltid vara vi två mot världen!

  • olgaakolor October 20, 2015 on 7:06 pm Reply

   Kul att höra Malin! Jag drömde om syskon när jag var liten men fick aldrig några! Är glad att Zion får uppleva det! ?

 7. Louise October 20, 2015 on 6:32 pm Reply

  Grattis! Att ha syskon i nära ålder är helt underbart. Jag har en tvillingsyster och så har vi en storasyster som är 14 månader äldre än oss. Och ännu en som är 5 år äldre. Vet att mamma fick många varningar innan vi kom men hon säger själv att det var lättare än många sa. Såklart det är olika, men man anpassar sig efter situationen! Grattis igen och lycka till!

  • olgaakolor October 20, 2015 on 7:07 pm Reply

   Shit vad nice med en tvilling! Både jag och Kodjo drog dock en lättad suck när det visade sig bara vara en på skärmen, tror att det hade blivit lite overload annars! Men beundrar verkligen mammor som fixar det och tänker att det måste vara helt otroligt att ha ett sånt band till en annan människa! Tack Louise!

 8. Elin October 20, 2015 on 9:10 pm Reply

  GRATTIS Olga, och resten av familjen!

  Så härligt att läsa det du skriver. Igenkänningsfaktorn är hög!
  Jag har själv en 15månaders tjej och en 2a på bakning, superlycklig givetvis men samtidigt fullständigt panikslagen! Ha ha!
  Jag har en lillasyster som är 1 år och 7månader yngre än mig, och vi har alltid haft varandra vuxna som barn!
  Helt underbart är det! En relation olika alla andra, så roligt att ge mitt barn just det!
  Ska försöka hålla fast vid den tanken när bebis nr 2 vill ut 🙂

  • olgaakolor October 21, 2015 on 8:27 am Reply

   Haha jag med! Håller fast vid den tanken med allt jag har! Tack Elin ☺️

 9. Terese October 20, 2015 on 11:30 pm Reply

  Grattis vill jag börja med. Jag håller inte med om att gå från ett till två barn var värre än från noll till ett. Med tvåan känner man igen mycket och är tryggare. Kram från mig med 2,3 år mellan 1 & 2:an och nu gravid med 3:an.

  • olgaakolor October 21, 2015 on 8:30 am Reply

   Håller med dig! Allas upplevelser är så olika, jag tror att man i mycket triggar upp och skrämmer varandra med hur det måste bli bara för att man själv kanske haft det tufft. Det var även folk som sa att det skulle bli kaos när vi fick Zion och det har gått hur bra som helst. Som med allt nytt gäller det bara att vänja och anpassa sig! Det blir säkert hur bra som helst, tänker också att man nu ju har vanan inne och inte är en rookie längre på allt vad småbarn innebär! ?

 10. Kristin October 30, 2015 on 3:58 pm Reply

  Dina känslor känns väldigt bekanta. Kommer vara 19 månader mellan våra två… Vår lilla tjej är en väldigt aktiv tös, så det är med skräckblandad förtjusning som jag tänker på hur det ska fungera med två så små!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: