Welcome to

Akolorfulliving

Home / Life / What makes me special

What makes me special

Vad är det som gör mig speciell? Intressant nog att följa, att läsa om?

Är det att jag är gift med en komiker, den roliga killen man kan höra på radio varje morgon eller se på TV ibland (han vars bild hänger på den där väggen på Arlanda)?

Eller är det det faktum att jag är ganska underhållande själv (att det var jag som fick honom att skratta var faktiskt en av de saker som gjorde att han föll)?

Är det att jag är rastlös, ständigt befinner mig i rörelse, testar nytt, letar äventyr i min vardag (när jag inte tillbringar dagar i soffan med att netflixa med ovannämnda komiker)?

Eller är det att jag älskar mode och har lyckats utveckla en personlig stil trots att jag är en sucker för trender (culottes är inne nu som ni kanske vet)?

Är det att jag är en tidsoptimist som alltid är sen (mest för att de få gånger jag varit i tid har jag behövt vänta på folk och jag hatar att vänta)?

Eller är det att jag för första gången i mitt liv faktiskt kan säga att jag tycker att träning är kul (roligare än vad min kropp såg ut och kände sig efter min graviditet)?

Är det att jag lever efter premissen “allt eller inget”, att jag alltid måste maxa allt jag gör (det räcker sällan med att röka en cigg eller dricka ett glas vin, hit med paketet och hela flaskan)?

Eller är det att jag oftast säger vad jag tänker oavsett vad jag tänker (mest för att jag tycker att tystnad är jobbigt och har ett sjukt behov av att fylla ut den med ord)?

Är det att jag lyckats samla ett riktigt gäng med karaktärer i mitt liv (ingens historia är den andra lik, även om många av dem av någon anledning härstammar från Iran)?

Eller är det att jag älskar mat och bra restauranger (jag har aldrig i mitt liv lyckats vara trogen en diet, frestelserna där ute är helt enkelt för många)?

Är det att jag har en ganska avslappnad syn på det här med att vara någons mamma (mest för att min lilleman är min bästa kompis, när han inte äter upp all min mat)?

Eller är det att jag älskar att resa och att uppleva världen (även om många av resorna tillbringats i horisontellt läge och upplevelserna bestått av sol och en bra/mindre bra bok)?

Är det allt det ovanstående som gör mig intressant eller kan det vara allt det andra som inte fick plats här? Kan det få någon att läsa det här? Och ja, det här är en blogg, ännu en blogg bland de miljoner bloggar som finns därute – påbörjade, pågående och avslutade. Och jag är kanske 10 år för sent ute, allt som finns att skriva om kanske redan har skrivits om och alla historier kanske är berättade. Men som min älskade komiker sa till mig – om man tänkte så om allt hade inga fler låtar producerats, inga fler böcker skrivits och inga fler filmer spelats in. Så det kanske finns en miljon bloggar och historier därute.

Men den här är min.


 

What makes me special? Interesting enough to follow, to read about?

Is it that I’m married to a comedian, the funny guy you can hear on the radio every morning, and see on TV sometimes (that guy that has his picture hanging on the wall of the Swedish Hall of Fame at Arlanda)?

Or is it the fact that I’m quite entertaining myself (the fact that it was me that made him laugh was actually one of the things that made him fall head over heels)?

Is it that I’m restless, constantly in motion, looking for adventure in my everyday life (that is when I’m not spending days on the couch netflixing with the aforementioned comedian)?

Or is it that I love fashion and have managed to develop a personal style, even though I’m a sucker for trends (culottes are the big thing now as you may know)?

Is it because I’m a time optimist who always is late (most of the few times I’ve actually been on time I ended up having to wait for people, and I hate to wait)?

Or is it that for the first time in my life I can actually say that I think that going to the gym is fun (more fun than what my body looked and felt like after my pregnancy)?

It is that I live by the premise “all or nothing”, I always have to max out everything I do (it is rarely enough to only smoke one cigarette or drink one glass of wine, just hand over the whole package and the bottle why don’t you)?

Or is it that I usually say out loud what I’m thinking no matter what it is that I’m thinking (mostly because I find silence boring and have an urge to fill it with words)?

Is it that I’ve somehow managed to gather quite a bunch of characters in my life (they all have different stories, even though many of them for some reason have roots from Iran)?

Or is it because I love food and good restaurants (I have never in my life been able to stay true to a diet, there are simply too many temptations out there)?

Is it that I have a fairly relaxed view of this thing called motherhood (mostly because my little man is my main bff when he’s not eating all my food)?

Or is it that I love to travel and experience the world (although many of my travels have been spent in a horizontal position and the experiences have consisted of sun and a good/bad book)?

Is it all of the above that makes me interesting or is it maybe all the other things that didn’t fit here? Is  that enough to get anyone to read this? And yes, this is a blog, just another blog amongst the millions of blogs out there – initiated, ongoing and given up on. And I might be 10 years too late, everything there is to write about may already have been written and all the stories might be told. But as my beloved comedian said to me – if you thought like that about everything then no more songs would be produced, no more books would have been written, and no more movies would be recorded. So maybe there’s a million blogs and stories out there.

But this one is mine.

5 thoughts on “What makes me special”
 1. Kalate September 8, 2015 on 9:15 pm Reply

  Ska bli spännande att följa ?

 2. Jenny September 12, 2015 on 8:50 am Reply

  Gillar ditt sätt att skriva! Ser fram emot att fortsätta läsa ?

  • olgaakolor September 12, 2015 on 9:46 am Reply

   Tack snälla Jenny! Vad glad jag blir att du gillar det! ?

 3. Martina Sjöö September 22, 2015 on 11:55 am Reply

  Alltså! Så glad jag blir att jag hittade hit (via din komiker till mans instagram)! Har länge älskat allt han gjort och varit nyfiken på vilken du är! Och så börjar du blogga, och skriver så här himla bra! Skrattar för mig själv (mycket igenkännande i många situationer), samt väldigt inspirerande! Känns som jag lite tyst skrev på ett 3års bloggläsar kontrakt nu, vilket känns kul då jag inte läser bloggar annars! Ska bli roligt att följa dig!!

  • olgaakolor September 23, 2015 on 10:51 am Reply

   Haha vad roligt Martina att du hittade hit! Och att du skrivit på ett 3 års kontrakt, I’m gonna hold you to that 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To get the latest updates

>> <<

%d bloggers like this: